Ющенко хоче, щоб Медведько допоміг йому розібратися з Радою

Вівторок, 3 квітня 2007, 13:49

Президент Віктор Ющенко просить генерального прокурора Олександра Медведька найближчим часом перевірити законність рішень, прийнятих Верховною Радою після оприлюднення указу президента про дострокове припинення повноважень парламенту.

Про це він заявив сьогодні на зустрічі з керівниками силових міністерств та відомств, повідомляє прес-служба президента.

"Сьогодні я підпишу указ про скасування постанови уряду, прийнятої в ніч з понеділка на вівторок", - заявив Ющенко.

"Також будуть подані відповідні судові позови стосовно дій, які відбулися в парламенті та уряді, які носять незаконний, антиконституційний характер", - повідомив президент.

Як відомо, в понеділок Ющенко підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових парламентських виборів на 27 травня 2007 року.

Верховна Рада в ніч з понеділка на вівторок ухвалила постанову, в якій заявила про відсутність у президента правових підстав для розпуску парламенту, а Кабінет міністрів ухвалив постанову, згідно з якою він підкорятиметься тільки Верховній Раді.

Крім того, парламент направив до Конституційного Суду подання про незаконність указу президента про розпуск Верховної Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування