Харків став на бік Януковича й Мороза, а Львів вимагає слухатись Ющенка

Вівторок, 3 квітня 2007, 14:59

Харківська обласна рада підтримує дії Верховної Ради, коаліції національної єдності та уряду.

Відповідну заяву щодо ситуації, яка складається в Україні, прийнято у вівторок на сесії Харківської облради.

"Харківська обласна рада висловлює свою повну підтримку діям Верховної Ради, роботі коаліції національної єдності і роботі Кабінету міністрів", - відзначається в документі.

Депутатський корпус облради закликав президента, парламент, уряд і політичні сили діяти "винятково в правовому полі України, у суворій відповідності Конституції".

На думку депутатів, рішення президента Віктора Ющенка "лежить у політичній площині, а не в правовому полі".

"Відповідально заявляємо, сьогодні немає жодних підстав для дострокового припинення повноважень нинішнього парламенту", - говориться в заяві.

Депутати також зажадали забезпечити рівновагу між гілками влади, і зберегти стабільність у державі.

Водночас, Львівська облдержадміністрація вважає, що указ Ющенка про розпуск парламенту відповідає всім нормам Конституції і підлягає виконанню на всій території України.

"Дії президента продиктовані гострою необхідністю зберегти державу, її суверенітет і територіальну цілісність, забезпечити дотримання Основного закону, прав і свобод людини й громадянина", - сказано в заяві Львівської ОДА, розповсюдженій її прес-службою у вівторок.

Також у заяві наголошується, що облдержадміністрація забезпечує роботу органів влади на рівні районів у звичайному режимі і постійно координує дії з правоохоронними органами.

Водночас, у заяві сказано, що своїм головним завданням Львівська ОДА вважає "технічне забезпечення проведення виборів 27 травня і гарантування прозорого, чесного і демократичного процесу вибору".

"Ситуація в області знаходиться під контролем і залишається стабільною", - сказано у повідомленні.

Як відомо, раніше Верховна Рада Криму заявила про підтримку Кабінету міністрів до винесення рішення Конституційного Суду щодо конституційності указу президента про розпуск Верховної Ради.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News