Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати тихо-мирно розійшлися по домівках

Вівторок, 3 квітня 2007, 17:52

Перший віце-спікер Адам Мартинюк оголосив про закриття вечірнього засідання Верховної Ради і повідомив, що робота парламенту продовжиться у середу о 10 ранку.

У вівторок Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект, який пропонує замінити назви міністерств і відомств на термін "центральний орган виконавчої влади" з визначенням сфери його діяльності.

Наприклад, "Міністерство транспорту України" на "центральний орган виконавчої влади у сфері транспорту", "Міністерство рибного господарства України" на "центральний орган виконавчої влади у сфері рибного господарства".

Також депутати проголосували за постанову про розробку загальнодержавної програми поводження з токсичними відходами, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект, який пропонує вилучати землі природних заповідників і національних парків для будівництва об'єктів загальнодержавного значення.

Відповідно до законопроекту забороняється вилучати території природних заповідників, заповідних зон біосферних заповідників, національних парків для будівництва доріг, трубопроводів, житла, об'єктів соціально-культурного призначення і так далі.

Також Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про внесення змін до закону "Про електроенергетику", яким пропонується розширити перелік споживачів, які мають пільги по оплаті за електроенергію у випадку підвищення договірної ціни.

Зокрема, планується включити в перелік дошкільні заклади, загальноосвітні школи, вечірні школи, дитячі будинки, школи-інтернати, дитячі юнацькі спортивні школи.

Крім того Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про концесії на будівництво й експлуатацію автомобільних доріг у новій редакції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування