Ківалов знає, як зробити інтригу. Поки його призупинив суд

Вівторок, 3 квітня 2007, 19:37

Член фракції Партії регіонів Сергій Ківалов заявляє, що рішення про його подальше місце роботи прийматиме коаліція.

Про це він заявив журналістам у Верховній Раді, повідомляє УНІАН.

Депутат підкреслив, що склад ЦВК, який він очолював, був звільнений незаконно з політичних мотивів.

На питання, де він має намір далі працювати і що буде, якщо Ярослав Давидович не захоче залишати свій робочий кабінет, Ківалов зазначив, що не "обов'язково бути в будівлі Центральної виборчої комісії, щоб створювати інтригу".

Він також нагадав, що, починаючи з 2004 року, ніхто так і не оскаржив жоден протокол територіальних виборчих комісій. Він зазначив, що тоді всі рішення ухвалювалися колективно й відповідальність відповідно теж повинна бути колективною.

За його словами, всі намагалися пред'явити йому звинувачення, але ніхто так нічого незаконного й не довів.

На питання про те, де він має намір почати свій робочий день у середу, Ківалов сказав, що ще думатиме, оскільки в нього є 20 днів для прийняття рішень: залишитися народним депутатом або працювати головою ЦВК.

Водночас Печерський райсуд Києва призупинив дію постанов Верховної Ради, які стосуються призначення членів ЦВК, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу ЦВК.

У суд з позовом про визнання незаконними і недіючими постанов Верховної Ради звернулися члени нинішнього складу Центвиборчкому Анатолій Писаренко, Жанна Усенко-Чорна і Валерій Шелудько.

Вони відзначили, що під час прийняття постанов Верховної Ради 2 квітня 2007 року був порушений закон про ЦВК, який встановлює винятковий перелік підстав для припинення повноважень члена комісії.

Вони також вказують, що Верховна Рада не мала права приймати ці постанови, оскільки це відбулося після оприлюднення указу президента про дострокове припинення повноважень парламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування