Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рудьковський каже, що Ющенко відсік Україні перспективу

Середа, 4 квітня 2007, 12:46

Міністр транспорту й зв’язку Микола Рудьковський заявляє, що проведення дострокових виборів призведе до втрати привабливого іміджу України на міжнародній арені.

Про це повідомляє прес-служба Мінтрансу з посиланням на виступ Рудьковського в ефірі "5 каналу".

Рудьковський вважає, що "підписання президентом неконституційного указу" призведе до призупинення реалізації домовленостей між Україною та іноземними компаніями, втрати довіри інвесторів та можливого зниження кредитного рейтингу.

"Я сьогодні спілкувався з французькими бізнесменами, які приїхали до України займатися будівництвом європейських доріг. І вони сказали: "Зачекайте! Ми хотіли б інвестувати кошти в Україну без державних гарантій – але поки у вас таке відбувається в державі, ми почекаємо", - сказав міністр.

Крім того, Рудьковський відзначив, що нестабільна політична ситуація призведе до зниження вартості акцій як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках. "Тільки за один день після підписання указу ціна на акції українських підприємств упала на 10%", - констатував він.

На думку Рудьковського, у зв’язку з підписанням президентом указу, Україна "відсікає собі перспективу економічного зростання".

"Ми відсікаємо можливість до зростання добробуту людей. У минулому місяці ми мали показники зростання більше 9%, а за квітень економічні показники неминуче стануть удвічі гіршими за попередній місяць", - припустив він.

Водночас, Рудьковський зазначив, що дострокові вибори не передбачені державним бюджетом на 2007 рік і неминуче ляжуть "важким тягарем на плечі українських громадян".

"Уряд взяв на себе зобов’язання щодо підвищення рівня життя громадян – зростання мінімального розміру пенсій з 1 квітня до 410 грн., збільшення рівнів доходів вчителів та лікарів на 200 грн. та загального підвищення прожиткового мінімуму, - то навіть прямі витрати на проведення дострокових виборів ляжуть важким тягарем на плечі всіх громадян", - сказав він.

Більше того, за словами Рудьковського, озвучена політиками вартість дострокових виборів у 340 млн. не відповідає дійсності, оскільки вона не передбачає альтернативні витрати.

На його думку, заяви губернаторів щодо начебто наявності коштів у місцевих органах влади на проведення дострокових виборів є вимушеними і не відповідають дійсності.

"До тих пір, поки губернатори і керівники районних обласних держадміністрацій будуть призначатися президентом, поки не буде проведена конституційна реформа і регіональна влада не прийде до народом обраних представників – до тих пір будуть з’являтися подібні звернення", - заявив Рудьковський.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування