Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нашій Україні" і БЮТ пропонують один мегаблок

Середа, 4 квітня 2007, 14:15

На зустрічі президента Віктора Ющенка з лідерами позапарламентських партій обговорювалась можлива конфігурація демократичних сил в ході парламентської кампанії.

Про це після зустрічі заявив журналістам лідер Народного Руху Борис Тарасюк , повідомляє УНІАН.

"Поки що це обмін думками", - сказав Тарасюк, додавши, що ще рано говорити про якісь готові рішення, оскільки кожен з присутніх викладав свої позиції.

Зокрема, за словами Тарасюка, він та лідер УНП Юрій Костенко висловилися за створення "Української правиці" і запропонували блоку "Наша Україна" та БЮТ сформувати один спільний мегаблок. Тарасюк передав В’ячеславу Кириленку і Юлії Тимошенко відповідні письмові пропозиції.

За словами Тарасюка, якщо єдиного мегаблоку не буде, у них залишаються два варіанти - це участь у блоці з "Нашою Україною", якщо він буде відтворений, або участь у форматі "правиці", до якої може увійти ще багато партій.

Водночас, Тарасюк вважає, що лідер Громадянського руху "Народна самооборона" Юрій Луценко, скоріше за все, піде з "Нашою Україною", а партія "Реформи і порядок" – з БЮТ.

Він висловив переконання, що рішення буде прийнято дуже швидко, оскільки "вже сьогодні" треба подавати до ЦВК списки членів тервиборчкомів від партій, а до 17 квітня до ЦВК треба вже передати сформовані списки партій чи блоків, які підуть на вибори.

У свою чергу, голова політради "Пори" Владислав Каськів відзначив, що питання єдиного списку опозиційних сил обговорювалось, але остаточного рішення не прийнято.

На його думку, опозиція на вибори піде все ж таки двома-трьома колонами, які координуватимуть свої дії і матимуть спільний план діяльності після виборів.

Каськів також повідомив, що через 2-3 дні центральний провід "Пори" ухвалить рішення щодо формату участі партії у виборах.

Говорячи про зустріч із президентом, Каськів відзначив, що "такого рівня конструктиву давно вже не бачив".

Як відомо, у середу Ющенко провів зустріч із лідерами позапарламентських партій.

У ній взяли участь лідер об’єднання "Європейська платформа" Микола Катеринчук, голова партії "Реформи і порядок" Віктор Пинзеник, голова НДП Людмила Супрун, голова Партії відродження села Іван Томич, Тарасюк і Костенко.

Також на зустрічі були присутні перший заступник глави секретаріату президента Іван Васюник та голова Ради громадськості при президенті Іван Плющ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування