Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жириновському дозволили в'їзд в Україну

Середа, 4 квітня 2007, 16:22

Служба безпеки України підтверджує інформацію про зняття заборони на в'їзд в Україну першому віце-спікеру Держдуми РФ Володимиру Жириновському.

Таке рішення було прийнято на основі пункту статті закону "Про Службу безпеки", повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу відомства.

"Цим пунктом статті передбачається участь СБУ в розробці заходів, вирішенні питань, що стосуються в'їзду в Україну і виїзду закордон, перебування на території України іноземців і осіб без громадянства", - відзначили в прес-службі.

У СБУ наголосили, що постанова про скасування заборони на в'їзд набуває чинності з 4 квітня. "Жириновський про це буде інформований дипломатичними каналами", - сказали в прес-службі.

У той же час у Міністерстві закордонних справ України немає інформації про можливе зняття заборони на в'їзд в Україну Жириновському.

"Ми такої інформації не маємо", - сказав керівник прес-служби МЗС Андрій Дещиця.

Він нагадав, що такі рішення приймає СБУ: "Я не чув, щоб щось змінювалося в СБУ останнім часом щодо виключення тих чи інших осіб зі списку людей, в'їзд яких в Україну небажаний".

Раніше про зняття заборони на в'їзд в Україну першому віце-спікеру Держдуми повідомило джерело в дипломатичних колах, однак воно не уточнило подробиць скасування заборони на в'їзд.

В'їзд Жириновському в Україну був заборонений у червні 2006 року.

"Важливим аспектом для прийняття такого рішення стали вчинки і заяви політика, які були спрямовані на руйнування цілісності України", - повідомив тоді офіційний представник МЗС.

У СБУ причини заборони пояснили як "наруга над Україною як незалежною державою цим політиком (Жириновським)".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування