Ющенка захищають адміністрації, а Мороза ради

Середа, 4 квітня 2007, 20:14

Голови райдержадміністрацій Полтавської та Харківської областей висловили свою підтримку діям президента щодо дострокового припинення повноважень Верховної Ради України та по наведенню конституційного ладу в державі.

Про це повідомили голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Асадчев та харківської Арсен Аваков.

"Ми, голови районних державних адміністрацій Полтавщини, заявляємо про свою підтримку діям президента по наведенню конституційного ладу в державі. Дострокове припинення повноважень Верховної Ради - непростий крок. Але в ситуації, коли у реальному житті все більш очевидною є загроза демократії, ...це - єдино можливе правильне рішення", - йдеться у заяві, підписаній головами 24 райдержадміністрацій Полтавщини, окрім керівника Миргородської РДА.

"Ми забезпечимо безумовне виконання указів президента України на території області", - наголошують голови полтавських райдержадміністрацій.

Крім того голови всіх 27 районних адміністрації Харківської області заявили, що вважають указ президента про розпуск Верховної Ради легітимним і будуть його виконувати.

Свою позицію керівники РДА засвідчили під час наради, яку провів голова Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков.

Водночас депутати Луганської обласної ради називають розпуск парламенту невизнанням вибору народу.

"Політичні авантюристи – лідери опозиції, побачивши безперспективність і правову необґрунтованість своїх заяв про нелегітимність Верховної Ради України, необхідність проведення позачергових виборів до парламенту України, вдаються до руйнівних дій, які виходять за межі Конституційного поля", - йдеться у зверненні депутатів.

Луганські депутати закликали президента застосувати усі законні заходи для забезпечення спокою і стабільності у суспільстві, та призупинити дію указу про розпуск Верховної Ради до прийняття рішень Конституційним Судом.

Свою підтримку діям Верховної Ради 5-го скликання висловила і Одеська обласна рада. Вона  прийняла звернення до президента Віктора Ющенка, у якому наполягає скасувати указ про розпуск Ради.

УНІАН, Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News