Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко турбує ОБСЄ і заспокоює єврокомісара

Середа, 4 квітня 2007, 20:38

Координатор системи ООН в Україні і представник генерального секретаря ООН Френсіс О'Доннелл закликав політичних лідерів України, законодавчу і судову владу, а також політичні фракції поважати демократичні цінності і верховенство права.

Про це йдеться в зверненні, розповсюдженому представництвом ООН в Україні в середу.

У документі мова йде про необхідність "прагнути до легітимних шляхів вирішення ситуації для зменшення напруги і досягнення домовленостей".

У той же час учасники політичного процесу зобов'язані "зберігати право на мирні збори і ненасильницький протест за умови підтримки громадського порядку".

Координатор системи ООН в Україні упевнений у необхідності вдатися до послуг нейтральних посередників для якнайшвидшого врегулювання конфлікту.

Крім того, Френсіс О'Доннелл у висновку звернення просить задуматися про релігійні цінності і відчути особистісне відновлення.

Також головуючий в ОБСЄ міністр закордонних справ Іспанії Мігель Анхель Моратінос (Miguel Angel Moratinos) висловив свою стурбованість у зв'язку з політичною кризою в Україні і закликав всі сторони знайти шляхи врегулювання конфлікту якомога швидше.

"Надзвичайно важливо для всіх політичних сил продемонструвати витримку і високу відповідальність, а також продовжити діалог для вирішення кризи", - передає слова міністра прес-служба ОБСЄ.

Глава зовнішньополітичного відомства Іспанії "пильно стежить за розвитком ситуації".

"Я сподіваюся, що всі сторони будуть діяти в дусі конструктивного співробітництва для збереження ролі демократичних інституцій і посилення демократії", - підкреслив Моратінос.

Тим часом президент Віктор Ющенко в середу ввечері провів бесіди з комісаром Євросоюзу з питань зовнішніх відносин і європейської політики сусідства Бенітою Ферреро-Вальднер і президентом Литовської Республіки Валдасом Адамкусом, повідомляє його прес-служба.

Віктор Ющенко поінформував їх про внутрішньополітичну ситуацію в Україні. Глава держави запевнив, що демократичний і мирний спосіб врегулювання політичної кризи в країні є єдино правильним.

"Інтерфакс-Україна",

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування