У європейській Раді кажуть, що Ющенко зробив нормальну європейську річ

Четвер, 5 квітня 2007, 10:29

Європейський парламент схвалює ініціативу президента України провести дострокові вибори до Верховної Ради, оскільки це – нормальна міжнародна практика.

Про це заявив доповідач комітету закордонних справ Європарламенту у справах України Міхал Камінський в Києві в середу, повідомляє "Німецька хвиля".

"Останні вибори в Німеччині були дострокові. Президент Ширак розпустив парламент у Франції і ніхто не говорив, що там є зазіхання на демократію. Дострокові вибори абсолютно нормальна річ в європейській політичній системі", - зазначив він.

Євродепутат зазначив, що найближчим часом в Європарламенті мають пройти позачергові слухання щодо України, але внутрішньополітичні події не позначаться на стосунках України з Євросоюзом.

За словами євродепутата, ЄС підтримує демократичні процеси в країні, а не конкретну політичну силу.

Водночас, Камінський наголосив, що зі своїми симпатіями мають визначитися самі українці на дострокових парламентських виборах.

На його думку, нинішня ситуація в Україні спровокована недосконалістю законодавства та політичною корупцією.

Європарламентарій також повідомив, що готує доповідь щодо України, яка буде заслухана у червні. В документі йтиметься про українські демократичні перетворення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування