Ющенко повторив, що від указу не відступиться

Четвер, 5 квітня 2007, 12:29

Президент Віктор Ющенко заявляє, що не скасує свій указ про достроковий розпуск Верховної Ради і призначення позачергових виборів.

"Я не зроблю жодного кроку для скасування указу", - сказав Ющенко, відкриваючи засідання Ради нацбезпеки й оборони України.

Він закликав учасників засідання зробити все, щоб забезпечити демократичний вихід з політичної кризи.

Також Ющенко закликав прем'єр-міністра Віктора Януковича і його уряд профінансувати майбутні парламентські вибори.

"У моєму указі чітко визначені завдання для уряду і Центральної виборчої комісії", - відзначив президент.

"Звертаючись до прем'єр-міністра й уряду, прошу невідкладно і належним чином забезпечити фінансування позачергових виборів. Просив би на сьогоднішнім засіданні ВР це питання відобразити", - додав Ющенко.

Він наголосив, що невиконання його указу несе за собою кримінальну відповідальність.

Президент заявив, що дострокові парламентські вибори в Україні пройдуть прозоро і демократично: "Заплановані вибори відбудуться чесно, демократично і прозоро".

За його словами, волевиявлення громадян буде вільним і він, як президент, дає цьому гарантію. Ющенко також висловив надію, що в цьому питанні може сподіватися на Януковича.

Після виступу президента прем'єр заявив, що необхідно дочекатися вердикту Конституційного Суду з приводу подання депутатів про конституційність указу про розпуск Верховної Ради, після чого приймати якісь рішення.

"Усьому, що відбувається в нашій країні, однозначну оцінку не можна дати", - сказав Янукович. Прем'єр наголосив, що єдиний вихід у ситуації - дочекатися рішення КС.

Журналістів попросили вийти із зали засідань РНБО одразу ж після промови президента, однак Янукович закликав їх залишитися і послухати його виступ, "якщо вони дійсно є вільними".

Однак журналісти змогли послухати лише початок виступу прем'єра, тому що їх попросили вийти із зали.

РНБО розглядає поточну політичну обстановку і підготовку до виборів.

У засіданні також бере участь голова Верховної Ради Олександр Мороз у якості запрошеного.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...