Головатий хоче лежати в кайданах під танками Ющенка

Четвер, 5 квітня 2007, 13:27

Депутат Сергій Головатий заявляє про можливість арешту деяких депутатів за дорученням секретаріату президента.

"З більш ніж з достовірних джерел мені відомо, що секретаріат президента дав доручення Верховному Суду вивчити юридичну ситуацію, на яких підставах можна почати арешт народних депутатів", - сказав Головатий з трибуни Верховної Ради.

Він додав, що, за його даними, "першим у списку" є депутат від Партії регіонів Сергій Ківалов, а другим може бути він, адже "президент сказав, що невиконання його указу тягне за собою кримінальну відповідальність".

"Я готовий, щоб на мене надягли ваші кайдани, пане президенте Ющенку. Я готовий до того, щоб сидіти у в’язниці за те, що я відмовляюся виконувати ваш злочинний антиконституційний указ!", - сказав Головатий.

"Прошу вас, не чіпайте інших депутатів... Прошу, зробіть це, якщо це ваша демократія! Шановні депутати, заспокойтеся. Вони будуть арештовувати ключових фігур!", - додав він

Водночас Головатий висловив сподівання, що Ющенко "зупиниться" і СБУ, "яка повністю контрольована президентом, не буде втягнута у цей процес".

Коментуючи слова Ющенка про те, що політика прем'єра Віктора Януковича може призвести до спалаху насильства і повторення в Києві подій, які відбулися в Москві у жовтні 1993 року, Головатий сказав:

"Я готовий тут залишитися під уламками бетону і скла, під танками Ющенка для того, щоб захистити українську Конституцію!".

Водночас віце-спікер Адам Мартинюк після виступу Головатого сказав:

"Історія підтверджує, що якщо хтось хоч трошки не посидів у тюрмі, перспектив політичних у нього дуже мало".

Як відомо, нещодавно Головатого було виключено з "Нашої України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування