Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович пропонує КС працювати і ввечері, і рано-вранці

Четвер, 5 квітня 2007, 15:51

Прем'єр-міністр Віктор Янукович вважає за можливе, щоб Конституційний Суд розглянув питання щодо конституційності указу президента про розпуск парламент раніше, ніж у 15-денний строк.

"Мені важко відповісти на питання щодо термінів розгляду питань Конституційним Судом", - сказав прем'єр під час прес-конференції у четвер.

Він звернув увагу, що "є звернення Верховної Ради, в якому вона просить розглянути питання в 15-денний термін".

"Але його можна прискорити, це рішення дуже великої ваги. Я знаю, що в Конституційному Суді працюють дуже відповідальні люди, досвідчені, це кращі юристи України", - зазначив Янукович.

"Їх фаховість дає можливість прийняти це рішення набагато скоріше, ніж просила Верховна Рада", - додав він.

"Якщо Конституційний Суд почує мене, і вони попрацюють, а задля цього можна використати не тільки час передбачений регламентом, а можна було б посидіти і ввечері чи рано вранці, і скоріше прийняти рішення", - заявив Янукович.

"Я не роблю трагедії з термінів. Ми згодні почекати, скільки завгодно, але чим скоріше буде прийнято рішення - тим краще", - додав він.

Коментуючи рішення РНБО зобов'язати Кабінет міністрів виділити кошти на фінансування дострокових виборів, Янукович заявив, що "це неможливо зробити в межах законодавства".

"Я попросив слово на РНБО. Але представники ЗМІ вийшли із зали по команді секретаріату", - зазначив Янукович.

На його переконання, це свідчить про те, що "свобода слова не забезпечена". "Навіть під час таких конфліктів можна почути тільки одну сторону", - додав він, повторивши свою позицію, озвучену на засіданні.

Крім того Янукович заявив, що "На місці президента, я б ніколи не підписав такий указ, не прорахувавши наперед, які будуть результати".

"Я б ніколи не підписував указ, до цього не отримавши відповідні експертні висновки, юридичні", - додав він.

Прем'єр наголосив, що указ президента має дуже велику вагу – "це авторитет держави і президента, на карту дуже багато поставлено".

"На жаль це рішення, як розказував сам президент, приймалося дещо емоційно. Це неприпустимо - на такому рівні приймати емоційні рішення", - заявив Янукович.

Він ще раз заявив, що коаліція готова сісти за стіл переговорів і йти на поступки.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування