Медведько став на бік Януковича

Четвер, 5 квітня 2007, 18:37

Президент Віктор Ющенко є головнокомандувачем, тому має право віддавати накази міністру оборони, які той зобов'язаний виконувати.

Так генпрокурор Олександр Медведько прокоментував заяви керівників силових органів і, зокрема, міністра оборони про готовність до виконання указу про розпуск парламенту і забезпечення проведення дострокових виборів.

Під час свого звіту у Верховній Раді, Медведько заявив, що не його завдання визначати винних і правих у конфлікті, який виник, "але моє право - закликати всіх до його мирного вирішення".

"Я підтримую позицію тих посадових осіб, які звертаються до Конституційного Суду з клопотанням винести свій вердикт з цього питання у можливо найкоротший термін", - заявив генпрокурор.

На питання, чи порушено кримінальну справу проти заступника глави секретаріату президента Віктора Бондара, який не допустив депутатів Верховної Ради на зустріч з президентом, Медведько відповів негативно.

"Кримінальну справу ще не порушено, бо тільки вчора мали місце ці події. До нас надійшло звернення двох народних депутатів, тому мною доручено проведення перевірки і ми в десятиденний термін приймемо рішення. Якщо будуть підстави, ми порушимо справу", - сказав він.

Медведько звернув увагу, що у середу до ГПУ надійшло чотири звернення від депутатів Партії регіонів про те, щоб генпрокурор провів перевірку діяльності ЦВК.

"Я не здійснюю нагляд за додержанням законів Центральною виборчою комісією. Якщо є порушення в діяльності ЦВК, це питання відноситься до судової компетенції", - пояснив він.

На питання щодо доцільності звернення генпрокурора та керівників інших правоохоронних органів до народу, Медведько відповів, що "більше відноситься до депутатів, політиків, а не до генпрокурора".

Коментуючи інформацію про те, що голова облдержадміністрації Полтави нібито примусив усіх голів райдержадміністрацій Полтавської області підписати текст про підтримку указу президента, генпрокурор зазначив, що вперше про це чує.

"Я доручу прокурору полтавської області розібратися з цим випадком, провести перевірку. Якщо це підтвердиться, то буде відповідне реагування", - запропонував він.

У відповідь на це голова Верховної Ради Олександр Мороз зазначив: "Ви, звичайно, дайте доручення".

При цьому він сказав депутату, який поставив питання, щоб той "не тішив себе надією на справедливість у цьому відношенні, бо керівники райадміністрацій, мабуть, не скажуть про те, що їх примушували щось підписувати". "Хоч всі розуміють, що це так", - додав Мороз.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...