Ківалов змусив суддів Печерського суду писати пояснювальні

Четвер, 5 квітня 2007, 21:24

Депутат від Партії регіонів Сергій Ківалов вважає, що судді Печерського суду, які винесли рішення про призупинення дії постанов Верховної Ради щодо призначення членів Центвиборчкому, ухвалили неправомірне рішення і можуть бути звільнені з займаних посад.

"У мене є підстави думати, що вони (судді) свідомо винесли неправомірне рішення", - сказав Ківалов журналістам.

Він повідомив, що попросив цих суддів написати пояснення з приводу ухваленого ними рішення, і судді пообіцяли, що в четвер до кінця дня такі пояснення будуть написані.

Ківалов підкреслив, що після того, як судді напишуть свої пояснення, це питання буде розглядатися на засіданні Вищої ради юстиції.

Потім це питання буде розглядатися в парламентському комітеті з питань правосуддя, і остаточне рішення буде ухвалювати Верховна Рада.

"Але я думаю, що якщо так, як сьогодні є припущення, що ці судді заздалегідь винесли таке неправомірне рішення, - вони просто будуть звільнені", - сказав Ківалов.

Як відомо, Верховна Рада 2 квітня скасувала дві постанови парламенту від 8 грудня 2004 року, однією з яких були достроково припинені повноваження членів попереднього складу ЦВК, а іншою - призначені на посаду члени нинішнього складу ЦВК.

Печерський райсуд Києва призупинив дію цих постанов Верховної Ради.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування