Настоятелі українських церков заступилися за Ющенка

Четвер, 5 квітня 2007, 21:54

Керівники релігійних конфесій, учасників Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій вважають, що позачергові парламентські вибори допоможуть Україні вийти з політичної кризи.

Про це йдеться в зверненні керівників церков і релігійних організацій до українського народу з приводу політичної ситуації в Україні.

"Позиція президента (підписання указу про достроковий розпуск парламенту) є найкращим виходом із сьогоднішньої ситуації", - сказав на прес-конференції предстоятель УПЦ-КП, патріарх Київський і всея Русі-України Філарет.

Він відзначив, що "церква не втручається в політику, але не може стояти осторонь і не реагувати на порушення моралі, що характеризують останнім часом".

У зверненні відзначається, що однією з головних причин виникнення політичної кризи стало те, що представники політичних сил почали діяти так, начебто представляють самі себе, а не своїх виборців, що голосували за їхні кандидатури відповідно до проголошених раніше програмам і гасел.

"Віримо, що політичні сили, відновивши через вибори довіру до себе, очистяться від підозр в ігноруванні волі виборців. Таким чином, вони зможуть з повним правом претендувати на високе звання народних обранців, а політична криза знайде своє вирішення. Вважаємо, що такий шлях буде відповідати основам моралі і справедливості", - відзначається в документі.

Керівники конфесій звертаються до всіх політичних сил і до всіх співгромадян із закликом не на словах, а на справі виявити справжню любов до України і її народу, пожертвувати особистими амбіціями заради національної єдності, загального блага і майбутнього України.

"Нехай мудрість і воля українського народу наділять політиків беззастережним мандатом довіри", - йдеться в зверненні голів церков.

Звернення підписали голова Української православної церкви Київського патріархату Філарет, верховний архієпископ Української греко-католицької церкви кардинал Любомир Гузар, єпископ Церкви християн віри євангельської України Михайло Паночко, заступник голови Конференції Римсько-Католицьких єпископів України єпископ Маркіян Трофим’як, старший єпископ Української християнської євангельської церкви Леонід Падун, виконавчий секретар Усеукраїнського союзу об'єднань євангельських християн-баптистів Валерій Антонюк.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування