Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії готуються захищати Україну від іноземного втручання

П'ятниця, 6 квітня 2007, 08:57

Державна Дума Росії в п'ятницю розгляне проект своєї заяви в зв'язку з політичною кризою в Україні.

Депутати Держдуми одноголосно прийняли рішення розглянути цей документ на ранковому засіданні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Віце-спікер від ЛДПР Володимир Жириновський під час обговорення виступив на підтримку указу президента Віктора Ющенко про достроковий розпуск Верховної Ради. "Я як заслужений юрист повідомляю: указ президента України абсолютно конституційний. Якщо депутати починають перебігати з фракції у фракцію, це неприпустимо", - сказав він.

Раніше член комітету Держдуми у справах СНД і зв'язків зі співвітчизниками Костянтин Затулін заявив, що має намір винести на розгляд палати свій проект заяви в зв'язку із ситуацією в Україні.

"Підписання президентом України указу про розпуск Верховної Ради з кожним днем усе більш ускладнює обстановку, ризикуючи вивести політичні сили за рамки правового поля. Як відомо, свою думку про легітимність указу покликаний сказати Конституційний Суд України", - констатується в підготовленому Затуліним документі.

"Гостро переживаючи власний сумний минулий досвід конфлікту влади, депутати Державної Думи Росії, безумовно, не можуть бути байдужі до долі демократії і парламентаризму в Україні і висловлюють надію на те, що всі гілки влади, всі учасники політичного процесу в Україні виявлять необхідну мужність і відповідальність, щоб не допустити сповзання братерської України до громадянського протистояння", - говорить проект заяви.

"Вважаючи все, що відбувається, безумовною внутрішньою справою незалежної і суверенної України, Державна Дума заявляє, що буде особливо уважна до спроб іноземного втручання або тиску на її політичні і державні інститути", - відзначається в документі.

У ньому також міститься заклик до влад Росії й України приступити до "поновлення повномасштабного і представницького діалогу з питань взаємовигідного співробітництва й економічної інтеграції двох країн".

Також підкреслюється, що "потребує "другого дихання" ініціатива зі створення єдиного економічного простору провідних країн СНД за участю Росії та України".

"Державна Дума думає, що всі зазначені питання можуть бути предметом не тільки міжурядових, але й міжпарламентських зв`язків Росії та України, і пропонує інтенсифікувати чинні контакти між Федеральними Зборами РФ і Верховною Радою України", - відзначається в проекті заяви, підготованій Затуліним.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування