Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Богатирьова пропонує Ющенку йти на вибори разом з парламентом

П'ятниця, 6 квітня 2007, 10:38

Лідер фракції Партії регіонів вважає, що за нинішньої кризи в Україні можливим виходом з неї є одночасне проведення виборів президента і парламенту.

Про це йдеться в заяві Богатирьової, поширеній її прес-службою.

"Вдруге, за часи молодої незалежності, президент вимагає дострокових виборів як способу перерозподілу політичної влади. Відмінність від того дев’яносто четвертого одна, але суттєва: сам президент достроково переобиратись не бажає", - зазначила депутат.

"Ультимативна вимога президента України щодо дострокових виборів Верховної Ради є неконституційною, несправедливою і неморальною. Очевидним, з погляду моїх виборців, в таких умовах має відбутись єдине політичне рішення – перевибори народних депутатів і президента", - запропонувала Богатирьова.

"Все інше, за ініціативою самого Ющенко, ескалує національну політичну кризу і неминуче сформує паралельні інститути управління державою. Буде втрачений конституційний принцип єдності української влади, що захищає народний суверенітет", - переконана депутат.

За словами Богатирьової, Україна не може "вдруге наступити на важкі дубові українські граблі і знехтувати Конституцією, виконуючи незаконний указ президента".

Вона також пообіцяла від імені Партії регіонів, що вони, як "політична сила, що взяла на себе відповідальність за владу в Україні, зобов’язані і будемо відстоювати до кінця принцип непорушності конституційного ладу і верховенства Конституції".

"У президента, у нас усіх ще залишається короткий час політичної історії аби не допустити виникнення чергової загрози для громадянського протистояння і нарешті знайти нашу жар-птицю – український компроміс. Він не буде легким", - наголосила Богатирьова.

Депутатка закликала спільними зусиллями "відповідальних політиків і української громади демократичними способами чинити тиск на президента і зобов’язати його повернутися в поле Конституції".

"План компромісу відомий: сторони оголошують, що вони готові в межах національного інтересу йти на максимально глибокий діалог про державу, владу і людину. Ми готові. Президент – ні. Це і є моментом істини в розумінні ціни демократії в Україні", - зазначила Богатирьова.

"На це питання важливо було би отримати і відповідь європейських арбітрів виходу із кризи президентських виборів, які одночасно, формулюючи пропозиції, брали на себе зобов’язання щодо гарантій незворотності демократичних процесів в Україні і торжества верховенства права в діяльності президента Ющенка", - додала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування