Українці підтверджують, що міграція депутатів – плювання на вибори-2006

П'ятниця, 6 квітня 2007, 12:12

40% українців погоджуються з тим, що перехід депутатів від опозиції до коаліції є фактичним нехтуванням результатів виборів 2006 року, не підтримуються таку позицію – 24%.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

На думку більше половини опитаних – 52%, партії повинні позбавляти депутатських повноважень депутатів, які не виконують рішення фракції у Верховній Раді.

Водночас 34% опитаних вважають, що розширення коаліції відбувалося через підкуп депутатів.

Ще 6% респондентів пов'язали перехід депутатів з БЮТ і "Нашої України" до коаліції їх залякуванням або шантажем.

Натомість 27% опитаних думають, що перехід до коаліції депутатів від опозиції викликаний бажанням виконувати свої обов'язки.

Між мешканцями різних регіонів немає значних відмінностей у ставленні до позбавлення депутатських повноважень депутатів, які не виконують рішення фракцій у Верховній Раді.

Відносна більшість жителів усіх регіонів зійшлись на думці, що партії повинні позбавляти депутатських повноважень депутатів, які не виконують рішення фракції у Верховній Раді.

Найбільше згодних з цим твердженням у Західному регіоні - 67% (незгодних лише 7%); у Центральному регіоні прихильників позбавлення депутатських повноважень таких депутатів у 4 рази більше, ніж противників (57% проти 14%), у Південному – майже у 3 рази (48% проти 17%); у Східному регіоні – більше ніж у півтора рази (35% проти 21%).

Опитування проводилося з 29 березня до 3 квітня по всій території України та в Криму. Було опитано 2041 респондента віком від 18 років. Статистична похибка вибірки в середньому не перевищує 2.8%.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування