Судді, який штурмував Печерський суд, підклали другу свиню

П'ятниця, 6 квітня 2007, 14:15

Адміністративний апеляційний суд призупинив виконання ухвали Печерського райсуду про поновлення на посаді його колишнього голови Володимира Колесниченка.

Про це "Українській правді" повідомив член БЮТ Андрій Портнов.

"Апеляційний адміністративний суд призупинив виконання ухвали Печерського суду, яким був забезпечений позов екс-голови Колесниченка", - сказав він.

За словами Портнова, апеляцію щодо ухвали подавала нинішня в.о. голови Печерського райсуду Інна Отрош.

Він також нагадав, що збори суддів Печерського суду за участі заступника голови Верховного суду Петра Пилипчука і голови київського апеляційного суду Антона Чарнушенка звернулися до Всеукраїнської ради суддів та до Верховного суду з проханням колегіально визнати відсутність повноважень у Колесниченка.

Портнов вчергове наголосив, що вважає неприпустимими подібні дії Колесниченка, зокрема "захоплення і залякування суддів", а також нагадав, що за відповідним фактом порушено кримінальну справу і "тепер відкритий шлях для притягнення винних до кримінальної відповідальності".

Як відомо, у четвер Колесниченко увірвався до суду і відібрав печатку, поновивши себе на посаді голови суду.

Водночас президент Віктор Ющенко перевів його з Печерського суду в один з судів Умані.

Як відомо, нещодавно апеляції щодо цивільних справ став розглядати Адміністративний апеляційний суд. Раніше ці функції було покладено на Апеляційний суд міста Києва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування