У Ющенка вважають, що коаліція підтвердила свою неконституційність

П'ятниця, 6 квітня 2007, 16:28

Секретаріат президента вважає, що Верховна Рада, ввівши у своєму регламенті заборону на перехід позафракційних депутатів в опозицію або коаліцію, визнала тим самим неконституційність існуючої коаліції.

Про це повідомив керівник головної служби секретаріату президента зі зв'язків з Верховною Радою і Кабінетом Міністрів Ян Берназюк, передає Обком з посиланням на Українські новини.

"Цим де-факто визнано те, що коаліція сформована неконституційним шляхом", - сказав він.

Таким чином, це підтверджує і конституційність рішення президента достроково припинити повноваження парламенту, зазначив Берназюк.

Такої самої думки дотримується і БЮТ. Так в заяві блоку зазначається, що "рішення так званої коаліції більшості Верховної Ради, розпущеної 2 квітня 2007 р., про фактичне виключення зі своїх рядів депутатів-зрадників свідчить про те, що указ президента є абсолютно конституційним та виправданим".

"Цим рішенням більшість визнала факт порушення конституційних норм та принципів формування коаліції, хоча й запізно", - зазначає БЮТ.

"Конституцію було порушено, а результати парламентських виборів ревізовано. І "заднім числом" цей факт спростувати не вдасться", - в той же час наголошує блок.

Блок Юлії Тимошенко пропонує екс-депутатам з коаліції більшості проявляти "принциповість" і надалі, зокрема, змусити депутатів-перебіжчиків повернути кошти, які вони отримали за свою зраду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування