Кінах каже, що "Нафтогаз" от-от збанкрутує

П'ятниця, 6 квітня 2007, 18:01

Міністр економіки Анатолій Кінах заявляє, що НАК "Нафтогаз України" знаходиться на грані банкрутства.

"НАК, справді, тримається на грані банкрутства, і, якщо казати про перспективу, потрібно визначати роль і місце "Нафтогазу" в енергетичній стратегії України", - сказав він в інтерв'ю тижневику "Контракти".

"Тільки комплексний підхід може врятувати компанію", - додав міністр.

За словами Кінаха, "втрата платоспроможних промислових споживачів газу (яких переключило на себе СП "УкрГаз-Енерго", що проводить самостійну політику) нанесло по "Нафтогазу" відчутного удару".

"Внаслідок прийняття низки непродуманих рішень НАК втратила можливість заробляти на експорті газу. Ситуація в компанії непроста", - відзначив міністр.

"До того ж через цинічний популізм певних політиків щодо збільшення цін на тарифи в ЖКГ зараз катастрофічно падають обсяги розрахунків з "Нафтогазом" за газ, спожитий населенням і теплокомуненерго", - додав він.

Кінах ще раз нагадав, що виступає за відновлення прямих відносин між "Нафтогазом" і "Газпромом", щоб і надалі "не ставити державу в залежність від трейдера-монополіста, зокрема, "РосУкрЕнерго".

"Тим більше що ця компанія хоче збільшити свій вплив на внутрішньому ринку України", - наголосив міністр.

"Я розумію, що неможливо розірвати всі угоди з "РосУкрЕнерго", цьому повинна передувати серйозна робота, переговорний процес на всіх рівнях, включаючи міжпрезидентську комісію і міжурядовий економічний комітет", - заявив Кінах.

"До речі, я не думаю, що міністр Бойко задоволений роботою "РосУкрЕнерго", він як досвідчений фахівець бачить усі ризики для України, пов'язані з роботою цієї компанії", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування