ЛЮДИ МЕДВЕДЧУКА В КС СТАЛИ НА СТОРОНУ ЯНУКОВИЧА

П'ятниця, 6 квітня 2007, 19:14

Партія регіонів звинувачує президента в тиску на Конституційний Суд з метою відтермінувати розгляд його указу про розпуск парламенту, призначений наразі на 11 квітня.

Це випливає з заяви депутата від Партії регіонів Вадима Колесниченка.

Депутат нагадав, що 5 квітня КС ухвалив рішення відкрити конституційне провадження за поданням депутатів.

В цей же день в.о. голови Конституційного Суду Валерій Пшеничний підписав розпорядження про скликання пленарного засідання КС з цього питання на 11 квітня 2007 року.

"Зазначена обставина так схвилювала президента Ющенка, що перебуваючого в себе на батьківщині голову Конституційного Суду І.П.Домбровського, у хворобливому стані, з приводу якого він і перебував у короткостроковій відпустці, сьогодні, терміново було доставлено о 13-00 на робоче місце", - дослівно цитує Колесниченка прес-служба.

"Напевно, отримавши відповідні інструкції, спочатку президент, а потім він зібрав суддів та з’ясовував на яких підставах суд працював вчора, чому прийняв таке рішення, навіщо таке термінове засідання та яким чином, можливо змінити час розгляду справи по указу, яка призначена на 11 квітня 2007 року", - відзначив депутат.

Депутат вважає, що це "тотальний тиск на суд та окремих його представників з боку президента".

Валерій Пшеничний вважається людиною Віктора Медведчука у КС, так само як призначена доповідач по справі Сюзанна Станік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування