Ківалов заявляє, що Ющенко готує розправу

П'ятниця, 6 квітня 2007, 22:15

Голова комітету з питань правосуддя Верховної Ради Сергій Ківалов заявляє, що президент Віктор Ющенко має намір звільнити ряд суддів, причетних до резонансних рішень.

"Я, голова комітету з питань правосуддя, заявляю: судова система – у небезпеці! Джерело небезпеки – президент України", - сказано в поширеній Ківаловим заяві.

"Сьогодні вдень, з достовірних джерел, мені повідомили про те, що президент Віктор Ющенко намагається розправитися із найчеснішими і принциповими суддями!", - додав Ківалов.

За його словами, можливо, президент у п'ятницю "або днями, видасть низку специфічних указів".

Зокрема, сказав Ківалов, Ющенко готує звільнення голови Київського апеляційного суду Антона Чернушенка і скасування свого указу про призначення Павла Вовка суддею Київського окружного суду.

"Не пощадив президент і голову Вищого адміністративного суду Олександра Пасенюка", - підкреслив Ківалов.

У свою чергу судді Печерського райсуду Києва, що ухвалили рішення про призупинення постанови Верховної Ради, яка стосується повернення колишнього складу ЦВК, заявили про тиск на них.

"Починаючи з ранку 4 квітня 2007 року на нас почав здійснюватися тиск суддею Печерського райсуду Києва, членом Вищої ради юстиції Володимиром Колесниченком, що... погрожував нам звільненням за ухвалене судове рішення", - говориться в зверненні суддів Кафідової, Гринич, Іваненка.

Своє звернення вони спрямували на адресу голови Верховного суду України, голови Вищої ради юстиції, генерального прокурора, глави СБУ.

Автори звернення також стверджують, що звільненням їм загрожував член ВРЮ, народний депутат Сергій Ківалов.

Судді просять ужити заходів для припинення тиску на них з боку членів ВРЮ, а також дати цьому належну правову оцінку.

Адміністративна справа за позовом членів Центвиборчкому Анатолія Писаренка, Жанни Усенко-Чорної, Валерія Шелудька про визнання недійсною постанови Верховної Ради про визнання нечинним нинішнього складу ЦВК перебуває у провадженні Печерського райсуду з 3 квітня цього року.

Судді відзначають, що "до даного позову додавалося клопотання про забезпечення позову, що, відповідно до Кодексу з адміністративного судоустрою, повинне розглядатися негайно".

На судовому засіданні 3 квітня розглянуті клопотання і прийнята ухвала про забезпечення позову.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування