Комуністи стверджують, що Ющенко полює на суддів

Субота, 7 квітня 2007, 16:31

Голова Конституційного Суду Іван Домбровський у п’ятницю був терміново доставлений оточенням президента до Києва з короткострокової пасхальної відпустки.

Про це заявив лідер Компартії Петро Симоненко, підкресливши, що всупереч повідомленням Секретаріату президента, Ющенко таки зустрічався з деякими суддями КСУ та Домбровським у п’ятницю.

За словами Симоненка, причиною цього стало прийняття колегією КСУ рішення про невідкладний розгляд указу президента щодо дострокового припинення повноважень Верховної Ради та призначення розгляду цього питання на 11 квітня.

За інформацією лідера КПУ, у п’ятницю до 9 вечора та з самого ранку суботи Домбровський знаходиться у приміщенні КСУ і "намагається в особистих бесідах примусити деяких з суддів скасувати розпорядження про призначення розгляду справи".

"Впевнений, що оточення Ющенка намагається схилити Домбровського до неправових дій, як це було в 2004 році коли він виступав суддею-доповідачем у справі про скасування Верховним Судом результатів 2 туру президентських виборів", - цитує Симоненка прес-служба КПУ.

Прес-служба також стверджує, що у суботу начальник управління СБУ по Києву і області провів "вузьку" нараду з найбільш довіреними особами управляння, де було прийнято рішення про встановлення цілодобового нагляду за двома суддями КСУ.

КПУ зазначає, що ці судді, на думку секретаріату президента, мають власну незаангажовану позицію щодо правомірності указу Ющенка і ця позиція не співпадає з позицією президента та його оточення. Компартія стверджує, що їй відомі прізвища цих суддів, але не вказує їх.

"Нагляд здійснюють співробітники управління СБУ по Києву і області, а також охоронних структур близьких до керівництва управління. При цьому всі вони не мають при собі посвідчень особи, щоб уникнути небажаного розголосу в разі викриття їхніх незаконних дій", - йдеться у повідомленні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News