Ющенко гарантує, що силового варіанту не буде

Субота, 7 квітня 2007, 23:20

Президент Віктор Ющенко підкреслює незворотність свого рішення про розпуск парламенту і гарантує, що ситуація не дійде до суспільного протистояння.

Про це він заявив у великодньому телезверненні до народи з Софії Київської, що транслювалося по УТ-1.

"Моє рішення – конституційне і легітимне, повороту назад не буде. Так само не буде суспільного протистояння і небезпеки. Я гарантую це. Правоохоронні та силові органи чітко виконують вказівки президента України з цього питання", - наголосив Ющенко.

За його словами, за останні вісім місяців, фактично, жодне положення Універсалу національної єдності не було виконане.

"Крок за кроком у парламенті штучно і незаконно нарощувалася коаліція, щоб отримати 300 голосів. Коаліція розширювалася не на основі фракцій, а за рахунок окремих народних депутатів, всупереч Конституції", - підкреслив він.

"Якщо у такий спосіб створити конституційну більшість, тоді вже більше нічого не треба творити – ані Українського народу, ані Конституційного Суду, ані думки виборця. Така влада стає неконтрольованою. Вона обмежує ваші права і змінює лад в країні. Власне, це називається узурпацією влади", - вважає Ющенко.

"Обов’язок президента зупинити будь-який замах на державу і людей. Це – буква і дух нашої Конституції. Це – буква і дух моєї присяги. Наш з вами обов’язок – очистити Храм від фарисеїв і міняйлів", - зазначив він.

За словами президента, він підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради "не для протистояння, а задля очищення".

"Нові вибори відбудуться вільно і чесно. Дострокові вибори – це нормальний процес, який спокійно і без конфлікту відбувається у всіх європейських демократіях", - підкреслив також Ющенко.

Він зазначив, що "ми самостійно вирішимо свої проблеми, ми маємо для цього досвід і добру волю".

"Зі щирим серцем я прошу кожного з вас не стояти зараз на площах і вулицях, а приєднатися до усього нашого народу за родинним святковим столом", - закликав Ющенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...