Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко роздав вогонь і вистояв всенощну

Неділя, 8 квітня 2007, 01:24

Президент Віктор Ющенко взяв участь у церемонії зустрічі й передачі представникам церков Благодатного вогню з Єрусалима, що відбулася в Софії Київській.

Разом із президентом у соборі були присутні представники всіх регіонів України, заступники голів ОДА.

Від вівтаря перед царськими воротами Благодатний вогонь було передано представникам різних конфесій.

Пізніше Ющенко з родиною взяв участь у нічних Великодніх богослужіннях у церквах Києва.

У Володимирському соборі разом з ним були присутні глава Секретаріату президента Віктор Балога, його заступник Олександр Чалий, керівник служби Секретаріату президента з питань діяльності правоохоронних органів Валерій Гелетей, секретар РНБО Віталій Гайдук, лідер фракції блоку "Наша Україна" В'ячеслав Кириленко.

Також у Соборі були присутні Дмитро Гнатюк, Володимир Гришко, Володимир Яворівський, Олександр Третьяков, Давид Жванія.

Президент узяв участь у Хресній ході довкола Собору.

Після цього Ющенко відвідав Великоднє богослужіння в Андріївській церкві, що проводив предстоятель Української автокефальної православної церкви митрополит Київський і всієї України Мефодій.

У перерві між молитвами митрополит подякував главі держави за сприяння в доставці Благодатного вогню, а також передав родині Ющенків Великодні подарунки.

Президент також відвідав Великоднє богослужіння у соборі Василя Великого (Українська греко-католицька церква), у головному храмі українських римо-католиків – соборі Святого Олександра та в Успенському соборі в Києво-Печерській лаврі.

Прес-служба президента

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування