У "Порі" бунт – вона грозить розколом опозиції

Понеділок, 9 квітня 2007, 12:54

Обласні організації Громадянської партії "Пора" закликають лідерів об’єднаної опозиції не співпрацювати з лідером "Пори" Владиславом Каськівим при формуванні виборчих списків.

Із таким зверненням до Юлії Тимошенко, В’ячеслава Кириленка, Юрія Луценка та ладерів "Української правиці" звернулись голови обласних осередків ГП "Пора", повідомляє прес-служба партії.

"Ми, голови обласних організацій Громадянської партії "Пора" звертаємось до лідерів демократичних політичних сил з проханням не вести жодних перемовин з формальним керівником ГП "Пора" Владиславом Каськівим щодо його участі у виборчих списках від демократичної опозиції напередодні дострокових парламентських виборів", - сказано в заяві.

Голови обласних осередків "Пори" зазначають, що "останні дії Каськіва... охарактеризували його як непослідовного та непередбачуваного політика, здатного знехтувати інтересами власних партійців заради інтересів особистих".

"Ми переконані, що його персональна участь у виборчих списках демократичних сил лише послабить народну довіру до таких партій чи блоків та зменшить їхні шанси перемогти на дострокових виборах. Адже загальновідомі факти співпраці Каськіва з політичними опонентами вже спровокували внутрішній розкол в ГП "Пора", - йдеться у зверненні.

"Відтак ми закликаємо лідерів усіх демократичних сил не повторювати власних помилок, співпрацюючи з пристосуванцями (що яскраво засвідчив інцидент з Анатолієм Кінахом) та формувати власні виборчі списки на засадах прозорості та відкритості, уникаючи співпраці з політичними угодовцями", - зазначають голови обласних осередків "Пори".

Під заявою підписались голови Вінницької, Одеської, Сумської, Волинської та Харківської обласних організацій ГП "Пора".

Як відомо, раніше у керівництві "Пори" виник конфлікт між лідерами громадянської партії Евгеном Золотарьовим та Каськівим через підтримку руху "Народна самооборона".

Золотарьов, який виступав на підтримку руху, вчинив самовідвід, і партію знову очолив Каськів.

Згодом найактивніші учасники "Пори" - члени центральної ради громадянської партії - через незгоду з політикою Каськіва вийшли з її лав та утворили нову Незалежну громадянську партію "Пора".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування