РАДА ПРОСИТЬ ЄВРОПУ ЗАХИСТИТИ ЇЇ ВІД ЮЩЕНКА

Понеділок, 9 квітня 2007, 13:54

Верховна Рада звернулася до президентів, урядів і парламентів країн Європи, країн-гарантів безпеки України, міждержавних організацій направити до України своїх офіційних представників і спостерігачів за розвитком подій.

Текст відповідного звернення підтримало 257 депутатів.

"Високодостойні пані і панове! Верховна Рада вимушена турбувати Вас у зв’язку з безпрецедетною спробою президента Ющенка розпустити конституційно створений, на основі визнаних світом найдемократичніших виборів, парламент", - йдеться в тексті звернення.

Депутати нагадують, що 2 квітня президент Ющенко підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради, "не маючи на те жодних юридичних підстав, порушуючи засадничі норми конституційності, права і демократії, провокуючи таким чином громадянський конфлікт".

"Через своє оточення і політичні кола, на які опирається, президент втручається в дії законодавців, чинить тиск на суддів Конституційного Суду та інших судів, оскільки в правовій площині у нього немає ніяких шансів відстояти свій антиконституційний указ", - наголошують депутати.

"Намагання видати штучно спровокований конфлікт як різновид політичної боротьби чи застосування європейської практики дострокових виборів спростовується безліччю прикладів ігнорування Конституції і законів, нехтування правами і свободами людей. президент свідомо і відверто вийшов за межі Конституції", - підкреслено у зверненні.

"Зважаючи на небезпеку такого розвитку подій для українського суспільства, що загрожує збереженню суверенітету і цілісності країни, а відтак і регіональній стабільності, просимо Вас вжити заходів, що відповідають загальновизнаним демократичним цінностям та принципам і нормам міжнародного права", - закликають депутати.

Зокрема вони просять європейські країни направити в Україну офіційних представників своїх країн як посередників і спостерігачів за розвитком подій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News