Балога вирішив, що коаліція вже готується до виборів

Понеділок, 9 квітня 2007, 18:44

Глава Секретаріату президента Віктор Балога вважає, що своїми рішеннями в понеділок народні депутати від більшості фактично розпочали виборчу кампанію.

За його словами, безпідставні звинувачення, намагання перекласти на інших відповідальність за власні помилки, приписування іншим своїх намірів не личать високому званню народних обранців.

"Такі гучні заяви свідчать про одне: депутати зрозуміли невідворотність парламентських виборів і фактично розпочали виборчу кампанію", – переконаний Балога.

Глава Секретаріату президента також звернув увагу на низький рівень політичної культури, що демонструють парламентарії. "Останнім часом засідання Верховної Ради за своєю брутальною тональністю все більше починають нагадувати не зібрання народних обранців, а ярмаркові вистави", – вважає керівник Секретаріату.

Балога також відкинув звинувачення у тиску, який нібито чиниться президентською стороною на Конституційний Суд, інші державні органи та посадових осіб.

"Такі дії не мислимі для політиків, які присягалися поважати демократичний вибір країни. Власне, намагання урядової коаліції спотворити цей вибір за допомогою фальсифікацій і підкупу змусили президента як гаранта Конституції зупинити беззаконня, підписавши указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради", – зазначив він.

Балога також нагадав, що, відповідно до п. 2 указу президента "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України", народні депутати можуть виконувати лише ті свої повноваження, які безпосередньо не пов'язані з повноваженнями парламенту.

Відповідно, будь-які заяви чи дії від імені Верховної Ради не мають юридичної сили і є не більше, ніж приватною думкою їх авторів, відзначив він.

Прес-служба президента

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування