Пенсіонери вийшли на вулиці

Вівторок, 1 травня 2007, 17:04

З нагоди 1 травня у 408 населених пунктів України відбулося 705 масових заходів.

Як повідомляє прес-служба МВС, у мітингах, покладаннях квітів, вуличних демонстраціях та зборах взяло участь близько 215 тисяч громадян.

Зокрема в столиці держави в масових заходах з нагоди Першотравня взяло участь до 5 тисяч осіб.

Фактів порушення громадського порядку в ході проведення масових заходів не задокументовано.

У вівторок зранку прихильники Компартії в Києві почали ходу від метро "Арсенальна" по вулиці Грушевського, частково перекриваючи рух транспорту.

На чолі колони йшли лідер КПУ Петро Симоненко, перший віце-спікер Верховної Ради Адам Мартинюк, народні депутати - комуністи. У колонах переважно були люди літнього віку, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Разом з тим, у Донецьку в першотравневому параді й мітингу взяли участь близько 700 чоловік. З них переважна більшість - прихильників КПУ літнього віку, і близько 50-ти - прихильники блоку "Народна опозиція" Наталії Вітренко.

Учасники першотравневого мітингу у Львові вимагали відправити у відставку президента України "за грубі порушення Конституції України, нездатність управляти країною й за зрадництво українського народу". Акцію, участь у якій взяло трохи більше ста чоловік, організували обласні організації Компартії, Соцпартії та Партії регіонів.

У Сімферополі в демонстрації, за даними міліції, брали участь близько 10 тисяч чоловік. Першими по центральній вулиці міста - проспекту Кірова пройшли члени й прихильники КПУ. Колону очолював лідер кримського рескому КПУ народний депутат України Леонід Грач.

У Луганську на мітинг зібралося близько 500 чоловік, переважна більшість із яких - пенсіонери.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування