Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Цушко попросив у Ющенка захисту від провокацій

Середа, 2 травня 2007, 17:54

Міністерство внутрішніх справ звернулося з листом до президента, голови Верховної Ради та прем’єр-міністра з заявою про підготовку деякими чиновниками від влади та окремими політичними силами акцій з дискредитації керівництва МВС.

В листі попереджається, що акції будуть реалізовані у вигляді звинувачень у непрозорому та корумпованому призначенні на керівні посади. Зокрема, підготовлені публікації про нібито отримання хабарів за призначення керівників в органах МВС.

Міністерство вбачає в цьому підготовку окремих політичних сил до усунення від виконання своїх обов`язків керівництва МВС України – "чи не єдиного на сьогодні силового відомства, яке забезпечує стабільність та спокій у державі". Мета організаторів, на думку МВС, - "дестабілізувати ситуацію в країні, в тому числі, шляхом руйнації засад законності дій органів внутрішніх справ".

В листі наголошується на тому, що сьогодні не всім політичним силам до вподоби лінія керівництва МВС України, спрямована на недопущення провокацій та силового протистояння на вулицях Києва та в державі між прихильниками парламентської коаліції та опозиції і курс на деполітизацію органів внутрішніх справ.

Міністерство зазначає, що на підтримку таких дій керівництва МВС України, зокрема, неодноразово висловлювались представники міжнародних інституцій, члени Громадської Ради при МВС України з питань забезпечення прав людини, відзначаючи, що саме політичний нейтралітет та законність дій з боку міліції відрізняє діюче керівництво МВС від усіх попередніх.

"В міністерстві внутрішніх справ введена система колегіального, прозорого та публічного призначення керівників підрозділів, в тому числі, обласних. Аналогічна прозорість забезпечена і при присвоєнні чергових звань. Таким чином, створені умови для уникнення будь-яких проявів корупції та лобізму", - говориться в листі до керівників держави, зазначає прес-служба МВС.

Міністерство наголошує, що "знаходиться поза політикою, виконує важливу функцію стримання і забезпечення законності та правопорядку в державі".

МВС закликало керівництво держави підтримати його зусилля по виконанню обов`язків із захисту конституційних прав та свобод громадян України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...