Європа не думає реагувати на паніку коаліції

Четвер, 3 травня 2007, 09:51

Попри звернення лідерів партій української правлячої коаліції із закликом про міжнародне посередництво, позиція Європейської комісії залишається незмінною: нинішня політична криза є внутрішньою справою України.

Про це "Німецькій хвилі" повідомили у прес-службі комісара Єврокомісії з питань зовнішньої політики і політики сусідства Беніти Ферреро-Вальднер.

У прес-службі нагадали, що в Європейському союзі уважно стежать за перебігом подій в Україні, оскільки Київ є важливим партнером ЄС. У Брюсселі сподіваються, що українським політикам вдасться знайти демократичний компроміс, який базуватиметься на вердикті Конституційного суду.

Євросоюз, як і раніше, не розглядає питання про посередництво у цій політичній суперечці, оскільки в розпорядженні українських політиків є всі демократичні інструменти для врегулювання ситуації.

Тому європейські партнери вітатимуть продовження політичного діалогу у Києві і повернення до порядку денного, на якому насамперед - проведення реформ.

Встановлення політичної стабільності в Україні дозволить їй і надалі успішно розвивати партнерство з Європейським союзом, наголосили у прес-службі єврокомісара з питань зовнішньої політики і політики сусідства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News