Світ по секрету розповів Януковичу про свій шок від Ющенка

Четвер, 3 травня 2007, 15:06

Прем’єр-міністр Віктор Янукович розцінює звільнення президентом суддів Конституційного суду Сюзанни Станік та Валерія Пшеничного як намагання залякати КС та паралізувати його роботу.

Про це він заявив у четвер, відкриваючи засідання уряду.

"Зрозуміла мета - спочатку залякати КС, паралізувати його роботу, не допустити рішення. А якщо вдасться залякати всіх інших, досягти мети, щоб суд визнав указ конституційним", - переконаний прем’єр.

Він підкреслив, що "безумовно, це не веде до покращення політичної ситуації в Україні, це сором на весь світ".

"В мене сьогодні відбулись розмови з деякими керівниками з Європи, відбулись розмови з деякими керівниками з інших країн світу. Були дзвінки мені особисто і декому телефонував я. Мені було цікаво почути реакцію світу. Вона різко негативна. Світ здивований. В жодній країні світу не було такого щоб президент, який відповідає за дотримання законів і Конституції, сам власними руками руйнував правове поле", - розповів Янукович.

Прем’єр знову закликав до переговорів "широким колом зараз за участю судів КС, президента, прем’єр-міністра, всіх політичних сил".

"Я закликаю і опозицію, і президента України, який фактично її очолив, сісти врешті решт за стіл перегорів і домовитися. Якщо ми побачимо, що в нас немає іншого виходу як йти на вибори і буде прийнято консенсусом таке рішення, до цього ми повинні пройти відповідний процес, підготувати закони в парламенті, вийти, зробити необхідний термін для прийняття цих рішень і приймати політичне рішення", - зазначив Янукович.

"Давайте ми підготуємо необхідні закони. Про дострокові вибори. Підготуємо законодавче поле, з якого ми можемо піти на вибори. І залишимо лише одне питання – політичне. Після того як буде підготовлено законодавче поле, це останнє питання вирішимо спільно", - пропонує він.

"І деякі питання, по яким виникли розбіжності, можна також вирішити в парламенті. Але якщо вибори, так вибори. Не треба доводити ситуацію до такого величезного протистояння в суспільстві, і не дай боже кровопролиття", - застеріг Янукович, підкресливши, що "деякі радикальні сили з двох сторін готові в будь-який час це зробити".

"Невже ми не люди і в нас немає язику, ми не можемо домовитися? І голови немає, і совісті?", - запитав прем’єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...