Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під Києвом провели перший у СНД залізничний теракт?

Четвер, 3 травня 2007, 20:50

Причиною сходження з рейок потягу Дніпропетровськ-Київ стало несанкціоноване втручання сторонніх осіб в облаштування залізничного транспорту, пов'язане з його безпекою.

Таку попередню причину події встановила "Укрзалізниця", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Гендиректор "Укрзалізниці" Володимир Козак на присвяченій інциденту прес-конференції в четвер відзначив, що втручання сторонніх осіб було не випадковим.

"Я вважаю, що звичайні хулігани не могли цього зробити. Тут треба знати схему стрілочного переводу, його приводу", - підкреслив він.

Відповідаючи на запитання про можливість кваліфікування цього випадку як терористичного акту, гендиректор "Укрзалізниці" повідомив, що розслідування триває, і відповідь на це можуть дати тільки правоохоронні органи.

Разом з тим, міністр транспорту й зв'язку Микола Рудьковський в ефірі каналу 1+1 у четвер заявив, що аварія "Столичного експресу" - це перший випадок на території країн СНД, коли було здійснено безпосереднє втручання в роботу залізниці.

"Ми повинні проаналізувати це дуже серйозно. Це не випадковість - чітко було прораховано, що саме в цей час на цьому переході можна було перевести стрілку, а на другому шляху стояла електричка", - розповів міністр.

Локомотив і чотири вагони потягу "Столичний експрес" сполученням Дніпропетровськ-Київ зійшли з рейок о 22:15 у середу біля станції "Росава" у Київській області. У результаті аварії частково ушкоджена ділянка залізничного полотна й насипу. Ніхто не загинув. Пасажири потягу доставлені до Києва на електричках.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування