Ющенко "послідовно" призначив суддею кучміста

Четвер, 3 травня 2007, 23:51

Президент призначав Степана Гавриша на посаду судді Конституційного суду за його професійними ознаками.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив заступник глави Секретаріату президента Віктор Бондар.

За його словами, професійні якості Гавриша не викликають сумнівів ні в кого з юристів.

Саме він, переконаний представник Секретаріату, здатний на високому рівні розглядати законодавчі акти, прийняті різними органами влади й виносити конституційні рішення щодо їхньої законності й відповідності Конституції.

Реагуючи на зауваження ведучого щодо того, що раніше Гавриш підтримував Януковича й навіть виступав його представником у ЦВК, Бондар сказав, що в цьому випадку простежується послідовна позиція президента.

Він відзначив, що глава держави в таких питаннях виходить із точки зору професіоналізму й відповідальності людини.

"У цій ситуації призначалася людина за професійними ознаками...На сьогоднішній день ця людина авторитетна в юридичному суспільстві, ця людина здатна й давно вже заслужила на те, щоб представляти в КС свою кваліфіковану точку зору", - переконаний Бондар.

Він додав, що Гавриш за цей час мав можливість порівняти діяльність опонуючих політиків і зробити відповідні висновки.

"Замість реформ Україна одержала політичну нестабільність, Україна одержала перетягування канатів і спробу підкупу депутатів", - сказав він, підкресливши, що Гавриш як юрист зафіксував той факт, що "ситуація вийшла з-під юридичного контролю".

Гавриш - доктор юридичних наук, заслужений юрист України, член Вищої ради юстиції. Очолює політичну партію "Всеукраїнське об'єднання "Центр". На парламентських виборах 2006 року балотувався в народні депутати від опозиційного блоку "НЕ ТАК!". У Верховній Раді минулого скликання обіймав посаду заступника голови ВР України.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування