Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіони підказують Ющенку, як стати царем, королем, імператором і монархом

П'ятниця, 4 травня 2007, 10:54

Член фракції Партії регіонів Михайло Чечетов закликає президента дати Конституційному Суду можливість прийняти рішення щодо конституційності указу про розпуск парламенту від 2 квітня і провести круглий стіл за участі спікера, прем'єра та лідерів політичних сил.

"Дуже жаль, що президент, підписавши два неконституційні укази про звільнення суддів КС, і один про призначення, продовжує грати на полі "бєспрєдєлу", заганяючи ситуацію у глухий кут", - сказав він під час виступу у Верховній Раді.

Депутат заявив про неприпустимість силового вирішення політичної кризи, що склалася у країні: "Президент не може змусити Верховну Раду та уряд чинити так, як хочеться президенту, у свою чергу парламент і уряд не зможуть нав'язати свій сценарій".

На думку Чечетова, "цивілізована розв'язка може бути тільки одна - у правовому конституційному полі".

"Тут абсолютно справедлива і законна позиція коаліції, що урегулювати взаємовідносини між гілками влади може тільки Конституційний Суд. Про це йдеться і в резолюції ПАРЄ, де закладено ключ до вирішення усіх наших проблем", - заявив депутат.

Чечетов закликав президента відмінити укази "про незаконне звільнення суддів КС і про призначення нового", відмінити указ про розпуск парламенту і дати можливість Конституційному Суду прийняти рішення про конституційність указу президента від 2 квітня".

"Після цього треба визнати будь-яке рішення КС і, відштовхнувшись від нього, провести діалог за круглим столом за участі президента, прем'єра, голови Верховної Ради, лідерів політичних партій, знайти компроміс в інтересах народу, а не окремих політичних сил", - додав він.

На початку свого виступу Чечетов заявив, що не здивується, "якщо завтра група політичних шулерів і наперсточників з найближчого оточення президента звернеться до нього з пропозицією:

"Вікторе Андрійовичу, вам вже давно заважають комфортно жити парламент, уряд, Конституційний Суд, Верховний Суд та інші суди".

"Ви вже видали кілька неконституційних указів, то видайте ще один неконституційний указ, одним більше, одним менше - яка різниця, і змініть 5 статтю Конституції, де сьогодні записано, що Україна – республіка", - продовжував депутат.

"Напишіть, що з моменту виходу вашого указу Україна перетворюється на абсолютну монархію, і тоді ви будете цар, король, імператор і монарх. Ви не просто будете керувати країною, ви будете правити", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування