Депутати хочуть позбутися свого судді в КС "за порушення присяги". На вірність ВР?

П'ятниця, 4 травня 2007, 11:21

Рішення Конституційного cуду, прийняті за участі новопризначеного судді за квотою президента Степана Гавриша, будуть визнані незаконними, доки Гавриш не складе присягу перед Верховною Радою.

Про це під час виступу у Верховній Раді заявив член фракції Партії регіонів Василь Кисельов.

"Степан Гавриш – шанована людина, висококласний спеціаліст, але, при всій повазі до нього, поки він не складе присяги перед Верховною Радою, приймати участь у засіданнях КС він не має права, і всі рішення, прийняті судом за його участі, будуть визнані незаконними", - сказав депутат.

"Те саме буде і з членами ЦВК, якщо раптом президент піде на ще одне порушення Конституції і своїм указом допризначить двох недостаючих членів ЦВК", - додав Кисельов.

Також він запропонував доручити комітетам правосуддя і правової політики розглянути "факт порушення Петром Стецюком присяги і внести пропозицію про звільнення його з посади судді КС за квотою Верховної Ради і призначити іншу людину, яка не буде порушувати присягу".

Голова Верховної Ради Олександр Мороз підтримав пропозицію Кисельова і дав відповідне доручення профільним комітетам ВР щодо звільнення Стецюка з посади судді КС "за порушення присяги".

Як відомо, Стецюк є представником "Нашої України" у парламентській квоті КС. Вважається, що його призначення лобіював Роман Зварич.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...