Мороз і Ко переписали постанову про вибори президента і прибрали Ківалова

П'ятниця, 4 травня 2007, 11:24

Верховна Рада скасувала свою постанову про поновлення складу ЦВК на чолі з Сергієм Ківаловим.

Відповідне рішення Рада ухвалила у п’ятницю, внісши зміни до постанови Верховної Ради від 30 квітня 2007 року "Про вибори президента та народних депутатів".

Рада визнала такими, що втратили чинність, свою постанову 2 квітня 2007 "Про скасування постанови Верховної Ради "Про дострокове припинення повноважень членів Центральної виборчої комісії" та постанову № 844-V "Про скасування постанови Верховної Ради "Про призначення на посади членів Центральної виборчої комісії".

Крім того Рада внесла зміни до своєї постанови від 30 квітня 2007 року "Про вибори президента України та народних депутатів України", доповнивши її після пункту 3 двома новими пунктами такого змісту:

- Центральній виборчій комісії: керуватися у своїй діяльності постановою Верховної Ради України від 2 квітня 2007 року "Про запобігання діям, що загрожують конституційному правопорядку, громадському спокою і стабільності в Україні";

- забезпечити належне виконання Закону України "Про Державний реєстр виборців" та своєчасну підготовку і проведення виборів президента та народних депутатів України.

Кабінету Міністрів парламент доручив вжити необхідних заходів щодо забезпечення фінансування виборів президента і депутатів "в обсягах і в порядку, визначених законом".

Постанова набуває чинності з дня прийняття.

Як відомо, 30 квітня Рада ухвалила постанову про дострокові вибори президента і депутатів не пізніше, ніж за 90 днів з часу внесення відповідних змін до Конституції, але не пізніше 9 грудня 2007 року.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News