"Наша Україна" поставить Піскуна в складне становище

П'ятниця, 4 травня 2007, 11:47

"Наша Україна" звернеться до Генпрокуратури з проханням надати правову оцінку діяльності Верховної Ради.

Про це заявив прес-службі партії перший заступник голови її Центрвиконкому Ігор Жданов.

"Найближчим часом "Наша Україна" подасть звернення до Генеральної прокуратури, у якому проситиме надати правову оцінку діяльності так званої Верховної Ради, яка була розпущена указами президента від 2 та 26 квітня нинішнього року", - зазначив він.

"Всупереч указам глави держави, якими достроково припинені повноваження парламенту, "під куполом" проходять збори народних депутатів, які нелегітимно називають себе пленарними засіданнями ВР. Вони намагаються імітувати законотворчу діяльність і приймати закони, однак такі нормативні акти не мають жодної юридичної сили", - підкреслив Жданов.

"Такі дії суперечать указам президента України, і тому вони – незаконні", - зауважив він, додавши, що "Наша Україна" звернеться до ГПУ, щоб вона дала відповідну правову оцінку таким діям народних депутатів від правлячої коаліції.

"Дане звернення до ГПУ вже готується", - повідомив Жданов.

Водночас, генпрокурор Святослав Піскун в ефірі 5 каналу 1 травня заявляв, що Генеральна прокуратура не порушуватиме справу щодо невиконання указу президента про розспуск Верховної Ради до рішення Конституційного суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...