Лавринович обурився, що суддів призначили без нього

П'ятниця, 4 травня 2007, 14:04

Міністр юстиції Олександр Лавринович заявляє, що президент не може призначати суддів Конституційного суду за своєю квотою без узгодження з прем'єром і міністерством юстиції.

Відповідаючи на питання журналістів у п'ятницю в Києві, міністр повідомив, що перша частина ст. 6 закону про КС передбачає, що президент перед призначенням суддів за своєю квотою повинен провести консультації з прем'єр-міністром і представниками міністерства юстиції.

Крім того, за словами Лавриновича, у другій частині цієї ж статті йдеться про те, що "указ про призначення суддів КС, який підписує президент, вступає в дію, якщо під ним стоять підписи прем'єра й міністра юстиції".

"Мого підпису там точно немає", - заявив Лавринович, відзначивши, що не знає, чи підписував цей документ прем'єр.

На питання, чи має він намір у майбутньому підписати даний указ президента, Лавринович відзначив, що, на його думку, "якщо будуть реалізовуватися норми шостої статті, то спочатку повинні бути консультації, а потім - підпис. А якщо вже опублікований указ, то, напевно, немає потреби дотримуватися цих положень".

Як повідомлялося, президент своїми указами звільнив Валерія Пшеничного й Сюзанну Станік з посади суддів Конституційного суду й призначив суддями КС Степана Гавриша й Василя Костицького.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...