Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін проспонсорував міліцію не заради політики

П'ятниця, 4 травня 2007, 14:11

Кабінет Міністрів і Верховна Рада збільшили витрати на зарплати співробітникам Міністерства внутрішніх справ, щоб їм не було образливо, що вони одержують менше, ніж у Міністерстві оборони.

Такий висновок можна було зробити з відповідей голови бюджетного Комітету ВР Володимира Макєєнка і міністра фінансів Миколи Азарова, повідомляє Ліга.

Макєєнко відзначив, що комітет вніс відповідну пропозицію після доповіді міністра внутрішніх справ.

"Я хочу сказати, що тут немає ніякої політичної складової, це ми просто вирівнюємо зарплату з іншими силовими структурами, підтягуємо її, оскільки вона набагато менша в МВС", - сказав він.

У свою чергу, Азаров нагадав, що уряд і Верховна Рада в першому кварталі вже збільшили фінансування Міністерства оборони на 500 млн.грн. і тим самим досить серйозно підняли зарплати.

"Як завжди буває в таких випадках, керівники інших силових відомств стали звертатися в уряд з порівняннями, таблицями, стали доводити, що знову Міністерство оборони попереду. Зрозуміло, що необхідно проводити єдину політику зарплат, намагаємося це робити", - пояснив він.

У п'ятницю при ухваленні змін до бюджету за пропозицією бюджетного комітету додатково було виділено 214 млн.грн. на фінансування Міністерства внутрішніх справ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування