Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко сподівається на моральний урок

П'ятниця, 4 травня 2007, 17:18

Президент Віктор Ющенко сподівається, що нинішня політична криза стане моральним уроком для політичних сил.

Про це він заявив на прес-конференції в Києві.

"Та політична криза, яка виникла в парламенті, і переросла в кризу конституційного характеру, політиками повинна бути подолана. Це ключове очікування, яке може дати фундаментальний сигнал суспільству", - зазначив президент.

"Дуже добре, щоб політики не забули витоки цієї кризи, яка почалася з простої технічної зради одних депутатів політичним ідеалам тієї сили, з якою прийшли до парламенту", - додав він.

Крім того, за словами президента, слід зробити висновки і "уяснити, як недолуга політична реформа порушила баланси і дестабілізувала політичну ситуацію" в країні.

"Віднині політики отримали щеплення на вірність голосу виборця. Більше не з'явиться бажання когось із високих інститутів зробити ревізію виборів, віднині всі домовленості будуть будуватися на повазі до результатів виборів. Це фундаментальні уроки", - запевнив президент.

На думку президента, до парламенту пройдуть ті ж сили, що й у 2006 році.

"Але прийдуть на інших принципах, якщо закріпимо повагу до засад конституції і не дамо творити безпринципні переходи, які призводять до руйнації політики", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування