Робоча група забула поговорити про головне

Субота, 5 травня 2007, 17:33

Під час засідання робочої групи по виходу з політичної кризи не обговорювалося питання дати виборів.

Про це заявила лідер парламентської коаліції Раїса Богатирьова.

За її словами, сторони свідомо пішли на цей крок, "щоб не розмивати дискусію".

Вона відзначила, що сторони приступили до виконання домовленості президента і прем’єра щодо підготовки відповідних законів для проведення дострокових виборів.

"Ми запропонували зосередитися на переліку питань, які можуть цей процес реалізувати", - зазначила Богатирьова.

На питання, про які саме законопроекти є мова, представник партії регіонів Борис Колесников відзначив, що йдеться, зокрема, про закон про дострокові вибори, внесення змін до закону про вибори народних депутатів та про принцип формування Центральної виборчої комісії.

"Ви ж знаєте, що є дуже багато суперечностей у законі про вибори, коли просто технічно не співпадають дати. І є низка невирішених процедурних питань", - зазначив він.

"Головне, що вибори відбудуться, і політичні сили це рішення ухвалили. Все решта питання чисто технічні", - наголосив Колесников.

На уточнення, коли ж можуть відбутися вибори, він відповів, що вони відбудуться "в строки, які будуть зручні для виборців".

Депутат не став уточнювати, чи відбудуться вони влітку чи восени.

"Які строки будуть зручні, такі і ухвалимо. В понеділок результати роботи передадуть президенту і прем’єру для подальших переговорів", - додала вона.

На запитання, чи відбудеться 8 травня засідання Верховної Ради, як планував президент, Богатирьова відповіла, що "так далеко не зазирає", оскільки сьогодні лише 5 травня.

Водночас Богатирьова повідомила, що на робочій групі не обговорювалося питання Конституційного суду та дострокових виборів президента.

Щодо часу роботи групи, то депутат зазначила, що це досить об'ємний процес і що не варто повторювати помилок 8 грудня 2004 року, коли за одну годину були ухвалені пакетом всі закони.

"Я думаю, не треба повторювати помилок минулого і треба йти від практики, коли депутатів ламають через коліно. Я думаю, що нинішній Секретаріат готовий відійти від цієї практики", - вважає вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News