Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція вимагає "прибрати" соціалістів і комуністів

Вівторок, 8 травня 2007, 15:04

Один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов заявляє, що опозиція вимагатиме зміни формату переговорів у робочій групі.

Про це він сказав, виходячи з секретаріату президента.

За його словами, необхідно зменшити кількість представників робочої групи до 4 осіб, тобто по одному представнику від опозиції, коаліції, уряду і президента.

"Переговори декларувалися із самого початку між коаліцією та опозицією. Ми не можемо сидіти і дивитися, як комуністи, соціалісти і регіони займають різні позиції і або сперечаються між собою, або сперечаються з нами", - сказав Турчинов.

На його переконання, соціалістів і комуністів "взагалі треба прибрати" з робочої групи, тому що вони не мають мотивації для переговорів, а тому затягують процес.

"Тому треба або змінити формат переговорів, або взагалі їх припиняти і працювати на виконання указу президента", - сказав Турчинов.

Новий формат, на його переконання, прискорить переговори і учасники процесу "не будуть заручниками кризи, що існує в коаліції".

Водночас, за словами Турчинова, малий пакет необхідних документів (зокрема, зміни до регламенту Верховної Ради, законопроект про статус народних депутатів, зміни до бюджету щодо фінансування виборів і технічні зміни до виборчого законодавства) вже практично готовий і опозиція була згодна ухвалювати його вже у вівторок.

"Є варіант це прийняти у четвер, але ще раз хочу сказати: їх мета – затягнути переговорний процес за 14 травня, тому що 14 травня закінчується висування кандидатів у народні депутати партіями і блоками. Тобто коли висування не відбудеться, одразу будуть підстави для перенесення виборів на пізніший термін, незалежно від результатів переговорів", - сказав він.

"І саме на цю мету працюють "Регіони", - додав Турчинов, зазначивши, що комуністи і соціалісти взагалі "займають деструктивну позицію, щоб зірвати переговорний процес".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування