Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція не дає коаліції змінити Конституцію

Вівторок, 8 травня 2007, 15:48

Засідання робочої групи щодо виходу з політичної кризи продовжиться о 16:30.

Про відповідну перерву в засідання повідомив журналістам лідер КПУ Симоненко.

За його словами, головним дискусійним питанням між переговірниками продовжує залишатися питання розгляду можливого рішення Верховної Ради про розпуск.

Так, опозиція продовжує наполягати, що постанова ВР має легітимізувати указ президента, тоді як коаліція відстоює позицію саморозпуску. Опозиція ж відмовляється приймати відповідні зміни в Конституцію, зазначив депутат.

"Ми могли б прийняти рішення у Верховній Раді, що спираючись на політичну позицію і відповідну статтю Конституції, Верховна Рада розпускається, а президент тоді б скористався своїм правом і видав указ щодо призначення дати виборів", - пояснив Симоненко.

"Але, на жаль, наші колеги цього не розуміють", - зазначив депутат.

Симоненко наголосив, що безрезультатність переговорів "призведе до того, що практично не тільки зруйнується Верховна Рада нинішня, а й будуть закладені серйозні підстави і підвалини взагалі для руйнації парламентаризму".

Крім того комуніст висловив здивування, що протилежна сторона робить все для того, щоб не було Реєстру виборців.

Водночас один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов заперечив твердження Симоненка.

За його словами, опозиція не проти створення реєстру, але вважає, що "він не може бути засторогою для проведення дострокових виборів".

На переконання Турчинова, відповідальність за створення цього реєстру має взяти на себе Кабмін, "і він може його формувати, але проведення дострокових виборів не можна ставити в залежність від створення реєстру".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування