Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко радить політиканам з коаліції забути про 1 жовтня

Вівторок, 8 травня 2007, 16:17

Президент Віктор Ющенко називає політиканством заяви деяких політиків з коаліції про можливе перенесення дострокових парламентських виборів на осінь.

"Коли я бачив матеріали форуму (громадських слухань щодо врегулювання політичної кризи), чув політичні коментарі, що, можливо, в жовтні, можливо, в листопаді провести вибори, то я хотів би цим політикам нагадати. Це вже не є політика, це політиканство", - сказав Ющенко на прес-конференції у Вінниці у вівторок.

"Чергові парламентські вибори здійснюються за 6 місяців. Зараз ми вже в дискусії доходимо, що позачергові вибори можна через 7 місяців робити. Скажіть, будь ласка, яким здоровим глуздом це можна пояснити? Здоровим глуздом це не можна пояснити", - додав він.

На думку президента, у такі заяви "вкраплюється політична спекуляція" з метою недопущення проведення чесних виборів.

"(Вони думають), а як дожити до 1 вересня, як використати фінансові, адміністративні ресурси, як міграцію використати та інші обставини, що, на мій погляд, вже не належить до коректної, чесної, відвертої політики", - сказав він.

Ющенко нагадав, що, на його думку, є два варіанти виходу з кризи – внесення до парламенту "широкого", або "малого" пакету законопроектів, що дозволять провести чесні вибори.

"Перший і бажаний – це широкий пакет, який передбачає рішення про дострокові вибори..., зміни до тих законів, які потрібно внести для організації виборів..., оформлення Універсалу як закону..., зміни до регламенту Верховної Ради, закон про Кабмін", - сказав він.

"Гірший варіант – якщо не вистачає часу, терпіння для того, щоб формувати такого плану домовленості, давайте ми підемо малим пакетом, який складатиметься з кількох ініціатив – постанова про вибори, зміни до закону про бюджет і речі, які стосуються теми так званого імперативного мандату", - додав Ющенко.

При цьому, на думку президента, можна буде "за один день відкрити засідання, ухвалити відповідні рішення, закрити засідання і через 60 днів провести вибори".

Ніхто на 7 – 8 місяців не може залишати країну в невизначеності. Це починається політиканство. Тому краще діяти відверто, чесно, керуватися принципами і технологічними нормативами", - додав Ющенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування