Богатирьова відмовляється танцювати краков’як під сопілку Ющенка

Вівторок, 8 травня 2007, 17:24

Лідер фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова вважає, що початок дискусії з приводу відкритих партійних списків і імперативного мандату може привести до зриву переговорів з представниками опозиції.

"За короткий період до підготовки до дострокових парламентських виборів непросто і навіть нереально чисто технічно вирішити питання про відкриті списки", - цитує Богатирьову її прес-секретар.

На думку лідера фракції Партії регіонів, до зриву переговорів може також привести дискусія з приводу імперативного мандату.

За її словами, "значна частина політичних сил наполягає на тому, щоб залишити імперативний мандат і, виходить, закриті виборчі списки на цей час".

"Тому ми вважаємо, що початок дискусії в цьому напрямку також може привести до зриву переговорів і ми знову таки не наполягаємо, щоб ці питання так вирішувалися", - додала Богатирьова.

Вона зазначила, що практично всі погодилися з тим, що питання виборчого законодавства не буде розглядатися в пакеті переговорів.

"Будь-яке рішення в ході переговорів буде ухвалюватися за участі Партії регіонів", - сказала Богатирьова, додавши, що її політична сила "глибоко поважає тих виборців, які віддали свої голоси і за БЮТ, і за НСНУ, і за СПУ, і за КПУ".

При цьому Богатирьова вкотре наголосила на тому, що, на її думку, дострокові парламентські вибори мають відбутися не раніше, ніж восени.

"Найголовніша причина – це наші виборці. Коли кажу "наші", я маю на увазі виборців коаліції і, перш за все, Партії регіонів. Вони разом з нами жили спільними сподіваннями, що дострокових виборів не буде. І були не готові одразу відмовитись від справедливої боротьби. Нам потрібен час, щоб допомогти їм зрозуміти нашу точку зору і зробити все, щоб вони мали бажання прийти на вибори...", - сказала вона.

На думку Богатирьової, "найперше треба залишити працюючим і політичним парламент для ухвалення відповідальних для країни рішень".

"Нам необхідно провести серйозну дискусію у наших партіях та ухвалити відповідні рішення. Тому ми не будемо тут танцювати краков’яки під жодну сопілку, а будемо діяти максимально прагматично, виходячи з того, що рішення про дострокові вибори ухвалене", - сказала вона.

"Інтерфакс-Україна", УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...