Турчинов каже, що "парадом" у Генпрокуратурі командував Мороз

П'ятниця, 1 червня 2007, 09:10

Перший заступник голови РНБО Олександр Турчинов стверджує, що підрозділи МВС у Генеральній прокуратурі діяли за наказом міністра внутрішніх справ Василя Цушка та під керівництвом спікера парламенту Олександра Мороза.

Про це він заявив в ефірі телеканала "1+1" у четвер увечері.

За словами Турчинова, Цушко діяв незаконно, віддаючи такі накази, передає Ліга.

Турчинов також стверджує, що бачив документи про те, що Цушко віддав наказ надати йому додаткові резерви, такі як спецпідрозділи "Омега", снайперів, штурмові машини, вогнепальну зброю, патрони та інше.

Заступник голови РНБО уточнив, що документи, які підтверджують це, він бачив у командуючого внутрішніх військ.

"Ситуація була досить серйозною. І якщо пан Цушко був би певен, що він чистий перед законом, він би, вибачите, від страху не потрапив би в лікарню, він би зараз отут стояв, і ми б з ним вели дискусію. Я бачив, як у нього тремтіли руки під час штурму Генеральної прокуратури, йому не було що відповісти", - сказав Турчинов.

Він вважає, що Цушко в такій ситуації повинен був погодити свої дії з Державною службою охорони, і в разі потреби надати їй допомогу.

"Замість цього, фактично по команді Мороза, що узагалі не має стосунку до цих питань, по команді міністра внутрішніх справ... (Турчинов не закінчив речення, але, мабуть, він мав на увазі накази щодо дій підрозділу "Беркут" у Генпрокуратурі), - сказав заступник голови РНБО.

Відповідаючи на запитання, чи може він документально підтвердити свої слова, Турчинов сказав: "Я можу це підтвердити".

Однак він не конкретизував джерело своїх доказів, так само як і докази, що може надати.

Як відомо, 24 травня після появи інформації про зняття з посади Генпрокурора Святослава Пискуна, у будівлю Генеральної прокуратури ввірвалися представники Партії регіонів.

Незабаром після цього в будівлю Генпрокуратури прибув міністр внутрішніх справ Василь Цушко, а з ним - бійці підрозділу "Беркут".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування