Соратник Тимошенко підклав їй свиню зі списками

П'ятниця, 1 червня 2007, 11:56

Члени БЮТ і "Нашої України" писали заяви про складення з себе депутатських повноважень з метою тиску на президента Віктора Ющенка.

Про це з трибуни Верховної Ради заявив БЮТівець Володимир Олійник, який нещодавно перейшов на бік коаліції.

"Як ми писали заяви. Це повинні знати і виборці, і ті, хто є членами партії "Батьківщина". Писали ми ці заяви як елемент тиску на президента і домовлялися про те, що 18 квітня ці заяви будуть лежати у сейфі керівника до певного часу", - сказав він.

Олійник також додав, що частина заяв членів БЮТ і "Нашої України" про складення депутатських повноважень, поданих до апарату Верховної Ради, мають неналежне оформлення.

"Окремі (депутати) не писали їх (заяви) взагалі, окремі не підписувалися, а писали тільки прізвища, більшість не писали адресу", - сказав він.

Тому, за словами Олійника, такі заяви є нелегітимними.

"У зверненні має бути зазначено прізвище, ім’я по батькові, місце проживання громадян... Які ж правові наслідки цього звернення? Звернення, оформлене без дотримання цих вимог, повертається заявникові з відповідним роз’ясненням не пізніше, ніж за 10 днів...Звернення, які не підлягають розгляду – це звернення, не підписані і в яких не зазначена адреса", - сказав він.

У зв’язку з цим Олійник звернувся до профільного комітету, "щоб він дав відповідну оцінку".

Він також натякнув, що депутати писали свої заяви під тиском або за гроші.

"Коли приносять 5 мільйонів керівництву (блоку) і ніхто не знає про ці гроші, то ми вважаємо, що це нормальна практика? Я виступаю не лише від тих, хто кричить, а й від тих, хто мовчить", - сказав Олійник.

Олійник є членом БЮТ, проте розійшовся з лінією партії після того, як президент Віктор Ющенко підписав другий указ про розпуск парламенту. Він працював у залі Верховної Ралі після того, як його покинула опозиція.

До цього Олійник вважався людиною Богдана Губського і разом з ним брав участь у конфлікті в Черкасах проти Михайла Бродського і Сергія Одарича.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування